top of page

Efekt hypopresivní techniky FitBelly®

Cvičení, které zužuje obvod pasu a mnohem víc!

Kdo by nechtěl vyzkoušet cvičební program, který zaručuje zúžení obvodu pasu, zvýšení svalového tónusu břišního pásu, zlepšení nálady a v případě mužů i něco víc než nálady?

Je jasné, že propagací této metody se kritizuje klasický způsob posilování břicha. Existují výzkumy, které prokazují, že klasické cviky na břicho oslabují pánevní dno, způsobují vypouknutí břicha a stresovou močovou inkontinenci .. ale lidé však klasické cviky na břicho dělají mnoho let a to bývá právě nejčastější a postačující argument, aby dále pokračovali v posilovaní tímto způsobem. Také si nepřiznají, že to co dělají, může být pro ně špatné.


Lidem, kteří se naučí správně provádět hypopresivní techniku FitBelly® a pravidelně ji cvičí, netrvá moc dlouho a potvrdí její účinky a přestanou s klasickým posilováním břicha. Klasické posilování břicha je hyperpresivní, neboť zvyšuje nitroabdominální tlak, který může mít negativní dopad na naše pánevní dno a stěnu břišní. Klasickým posilováním břišních svalů, se zvyšuje síla těchto svalů a posilují se svalová vlákna dobrovolně. Narozdíl od toho cvičební program Fit Belly® zvyšuje klidový tonus těchto svalů a ke svalových kontrakcím dochází nedobrovolně. Tyto poznatky plynou ze studie provedené Esparza (2007) na 100 ženách, průměrného věku 36let s povoleným pánevním dnem a stresovou močovou inkontinencí. Tyto ženy cvičily 6 měsíců, 20 minut denně. Nejenom že se jim zvýšil svalový tónus pánevního dna o 58%, ale také vyřešily problémy spojené s močovou inkontinencí a zúžil se jim obvod pasu o 6%.


Narozdíl od jiných cvičení je pro správné naučení zapotřebí přítomnost certifikovaného instruktora hypopresivní techniky. Nestačí jen ''zatáhnout břicho'' a je to. To je právě to, co se nemá dělat. Metodou docílíme reflexu, kterým se břicho ''zatáhne samo'', pomocí svalových vláken tonických (nedobrovolných) břišního pásu a ne pomocí svalových vláken fázických (dobrovolných), jak je tomu u klasických cviků na břicho.


Zní to komplikovaně, že ano? Není to tak jednuduché jak to vypadá a proto každý kdo chce vyučovat tuto metodu, by měl projít kurzem, kde se naučí správně prezentovat metodu klientům na svých lekcích. Na fotkách vidíte některé pozice a tady máte malou nápovědu pro správné držení těla:


Po shlédnutí fotky a pročtení nápověd na správné provádění metody, vidíme, že je to složitější než klasické cviky na břicho. Kde si pouze stačí lehnout na záda a zvedat trup, pánev a nebo oboje dvoje na jednou. Klasické břišní cviky posilují tuto oblast izolovaně, zvyšují sílu těchto svalů, ale nezvyšují svalový tónus. Budete se moci zvednout ze země rychleji, ale v sedu nebo ve stoje v klidném stavu, uvidíte svoje břicho vypouklé a povolené. Pravděpodobně budete mít břicho větší, než když jste nedělali cviky na břicho. Proto pokud děláte denně 300 sklapovaček za účelem mít útlý pas a nevidíte výsledky, pak nyní víte proč. Vždy záleží na konkrétním případu člověka, na zdravotním stavu, předešlých zkušenostech se sportem a aktuálním stavu.



Co více Vám nabízí hypopresivní technika Fit Belly®:

  • Zlepšuje držení těla

  • Účinně chrání páteř

  • Zlepšuje prokrvení hráze a dolních končetin

  • Zvyšuje sexuální prožití a funkce

  • Zlepšuje sportovní výkony a zrychluje metabolizmus

  • Předchází úrazům

  • Předchází únikům moči a poklesu ženských vnitřních orgánů, kterými trpí některé ženy provozující sport

62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page