top of page

Ve formě s Low Pressure Fitness®

Aktualizováno: 3. 3.

Cvičení Low Pressure Fitness®, obsahující hypopresivní metodu, je na vzestupu a to z mnoha důvodů - přináší nám měřitelné a rychlé výsledky a zároveň má velmi málo kontraindikací. 


Pokud je Vaším cílem začít se zdravým životním stylem a dostat se do formy, bude Vás jistě zajímat jaké výhody přináší toto cvičení:


  • nevyžaduje zvláštní fyzickou kondici a k naučení není potřeba být sportovec. Je pro lidi všech úrovní i pro ty, kteří se sportem teprve začínají a vše se učí od nuly.


  • umožňuje progres: cviky jsou přizpůsobeny všem úrovním, od základních cviků pro začátečníky až pro pokročilé cvičence.


  • zužuje obvodu pasu. Pracuje s vnitřními svaly břišními a dalšími skupinami svalů, které zlepšují svalový tonus, zpevňují břišní stěnu a tak snižují obvod pasu.


  • nepracuje pouze s břišními svaly. Postupné provádění cviků umožňuje zlepšit naše držení těla a dále pomádá řešit problémy se zády a krční páteří.


  • prevence i léčba problémů jako je močová inkontinence (především úniky z důvodu nárůstu nitrobřišního tlaku - při poskočení, kýchnutí, smíchu), a další problémy související s oblastí pánevního dna a břicha (diastáza, kýly, tříselná zranění).


  • zlepšuje sportovní výkony - trénuje naše tělo jak se může lépe vypořádat s okamžiky, kdy má menší přísun kyslíku (srovnatelné s vysokohorskými vycházkami).


  • ke cvičení není potřeba žádný speciální materiál. Cvičit lze doma, v parku, u vody. Prakticky stačí jen podložka nebo ručník, sportovní oblečení a hodně praxe.


  • výsledky jsou rychlé a trvanlivé: na základě práce se svalovým tonusem a držením těla, již po několika lekcích budete pociťovat jisté změny na Vašem těle. Postupem času budete potřebovat jen pár minut cvičení k udržení si získaných výsledků.


  • pouze ženy těhotné a lidé s vysokým diastolickým tlakem by neměli metodu praktikovat


  • hypopresivní cvičení je obsažené ve cvičebním programu FitBelly®, který Vám umožní dosáhnout kromě výše uvedených výsledků  i posílení a protažení těch částí těla, které mají tendence ochabovat a nebo zkracovat se a to pomocí jednoduchých cviků.


I když je pravda, že můžete cvičit doma, tato cvičební technika má určité komplikace, proto je doporučováno navštěvovat skupinové nebo osobní lekce, kde jste pod neustálým dohledem instuktora.


Nadchla Vás tato metoda? Napište nám nebo se rovnou přihlašte na společné cvičení.. V Praze máme studio dechové a pohybové terapie Tu Alma, kde pořádáme kurzy pro začátečníky, mírně pokročilé a pokročilé. Objednat se můžete i na osobní trénink nebo se můžete zúčastnit workshopu či vyjet s námi na víkendový pobyt se cvičením.


Ozvěte se nám!

247 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page